Tiden rinner iväg och sommaren.....

Ja, sommaren lider mot sitt slut. Jag gillar ju värmen och sköna dagar på stranden men nu är det obönhörligen slut på "lättjan":) Hösten kommer med stormsteg. Ska jag vara riktigt ärlig så gillar jag ju hösten också. Den klara höga luften, det blir faktiskt KYLIGT i sovrummet när fönstret står på glänt och alla höstens färger är så vackra.

Så, vad händer hos Hillbergskan och flocken då? Patrik&Hogge tränar på med framför allt spåret. Och skyddet. Och lydnaden:) Vi har farit till Enköping några svängar sista veckan så dom får köra igenom lite grejer. På det stora hela ser det bra ut men ja, det är lite kvar. Mannen är lite av perfektionist också och inget fel med det men ibland tycker jag att han är väl petig <3 .

Kvirra är MYCKET sparsamt körd i skyddet. Men på de fem gånger hon tränat har hon gjort stora framsteg. Från att inte ens gå UT från mig till att helt ignorera mig (ja, nästan i alla fall:)) och bara skälla på Micke är rätt läckert att se. Lydnadsmässigt är jag inte ett dugg orolig men jag väljer att skynda långsamt. Kvirra är en liten virrpanna och hon blir lite "splittrad" ibland. Hon är helt olik Cayenne som kunde träna en timme utan att visa tecken på att tröttna. Jag vill verkligen att det vi gör ska lyckas så ja, jag skyndar långsamt och använder mig av mycket lek när vi tränar. Rätt eller fel vet inte jag men jag gör så i alla fall. Och so far funkar det. Igår var hon HELT galen när vi körde:) Jösses, mer högt än lågt och gav järnet i ALLA övningar. Riktigt kul är det då. Och passet blev inte så långt för jag vill behålla just DEN känslan med henne. Idag när vi skulle gå en promenad så var hon lös och sprang och busade. Jag ropade in henne med "Kvirra kom här". Det är så långt från något träningskomando man kan komma. Hon rusade mot mig i 140 blås, sladdade in vid min sida. Jag berömde och fortsatte gå, ville ha in henne mest för att hon låg så långt bort från mig. När jag började gå gick hon klockren fot bredvid mig och bara väntade på att få en belöning:) Gotjejen min. Jag hade faktist en boll med mig och det var ju bra:)

Elin och Cayenne tränar dom med. Dom har gått några spår och tränar även lydnad. Det funkar så bra mellan dom, riktigt kul att se. Cayenne har asroligt med Elin på planen. I kväll är det träning för Hogge och Patrik i Valbo. Elin ska få köra lydnad med "Kryddan". Men det gör hon på hemmaplan.

Annars är det lugna gatan. Jag tänker fortfarande på vad jag stoppar i huvudet. Resultatet har inte låtit vänta på sig kan jag säga! -6.5 kilo sedan 14 augusti!! Jag skrek av lycka när jag stod på vågen hos svärmor igår:) Jag har ju aldrig (nästan) behövt bekymra mig om just sådant här med mat och vikt. Jag rör ju på mig så pass mycket att jag gör av med det som jag äter. Men ja, sista 6 månaderna har jag ju varit rätt Ombil kan man säga. Men ändå ätit precis som vanligt och kanske ännu mer. Och såklart, mycket godis och läsk.....och cider. Nu är allt sött borta ur min kosthållning, inte ens socker i kaffet! Jag äter som LCHF ungefär med undantag av min rostmacka på morgonen:) Mycket sallad till mitt kött och i salladen har jag massa bönor och krafs. Första veckan var HEMSK kan jag meddela. Jisses, snacka om avgiftning med dåligt humör (sämre än vanligt!), mardrömmar, svettningar och svårt att somna som följd. Nu är det lixom inget bekymmer. Kolhydrater i form av pasta, ris och potatis är också  borta. Nästan helt. Kan ta en matsked ris eller en halv potatis om jag känner för det men när jag tänker efter så är det nog över en vecka sedan. Jaja, jag har som mål att väga 75 kilo igen och det är en  bit kvar dit. Det är mest bara att kämpa på och inte ge upp. Har nu gjort en HELT suverän broccoli-blomkålsgratäng som får sällskap av rostbiff till lunchen idag:)

Nu ska jag kika på film med Evve en sväng sen åka och köpa insulin till Lilla Fröet.

Ha en superbra dag därute och var rädda om varandra!

//Hillbergskan, äter numer fort, innan maten vissnar (som Micke C uttryckte det:))!

Spårar ur....

gör man ibland. Kvirra gjorde det idag för bland de första gångerna. Men ja, jag kan ju säga att de var en rätt okej urspårning för hon markerade faktiskt den försvunna leksaken!! Har saknat en kampleksak och givit upp hoppet om att hitta den. Letat lite förstrött hemma och i bilen. Men ja, tänkte väl att den blev kanske kvar på SSM eller på något annat väl valt ställe. I dag, när vi spårade så bara swoooosch drog hon till höger i spåret och stod och kollade? Först blev jag så in i bomben sur på henne men när sedan kollade såg jag hennes "buse" ligga där, blöt i gräset:) Jag kunde ju faktiskt inte skälla på henne. Spåret klev vi av och gjorde ett nytt:) Det gick inte så jäkla bra det heller så jag kan konstatera ett par saker:
1. Hålla isär apportträningen och spår
2. Se för sjutton till att hålla reda på sakerna
3. Försöka lära mig HUR, NÄR OCH VAR vindarna vänder
4. Ta med vatten inte bara till hundarna utan även till mig själv

Cayenne fick också ett spår idag. Det första på LÄNGE. Hon var superduktig. Körde lite framåtsändande också och det gick tokbra:) Hon var totalt överlycklig hunden. Kul att se!

Patrik åkte till Valbo och körde spår och lydnad idag. Han kom hem och konstaterade att det hade han kunnat givit fan i lika gärna...Ja, det går ju inte bra jämt, tyvärr. Å andra sida, om det gjorde just det skulle man ju inte uppskatta de gånger det går bra heller:)

Nu har jag faktiskt hasat mig runt kvartererna här och idag med Kvirra som sällskap. När hon går själv med mig så fungerar det kanonbra. Men när hon har någon av de andra med är hon halvgalen. Som sagt, idag var det hon och jag. En mysig promenad blev det.

Sedan i söndags har jag försökt tänka på vad jag stoppar i huvudet. Det har blivit MYCKET av det goda över sommaren framför allt. Men ja, när jag har varit och är begränsad i hur mycket jag kan röra mig så blir det ju så att man går upp i vikt. Ställde mig på vågen idag och ser till min STORA glädje att som jag äter nu ger det ett positivt resultat, jag har tappat två kilo på fem dagar. Det gör att jag faktiskt kan PINA i mig frukost, sen ett mellis, sen en lätt lunch, sen ett mellis och sedan middag för att avsluta kvällen med en frukt eller så. Jag äter lite och ofta och inte alls så mycket pasta,ris och potatis jag tidigare gjort. Känns okej men ja, jag är ju en sucker för sötsaker och läsk. Har inte druckit en mun läsk eller ätit godis sedan i söndags. Kan ju säga att DET märks på humöret. Usch och fy. Längtar till lördag då jag lovat mig att faktiskt få smaka lite godis:)

Imorgon ska vi förbereda för Evelinas kalas. Det ska bakas tårta. Men tur att lilla Olivia är här och kan hjälpa oss:)

Ha en skön kväll därute och var rädda om varandra!!

//Hillbergskan, urspårat är inte alltid helt fel:)

När vi tränade inför BH-provet


Mycket svamp finns det....

i skogen!! Jösses....Var ut en sväng idag och kollade ett ställe där svärmor tipsat om svamp. När vi var där sist fanns det lite grann. Vi lät det vara och ringde svärmor och sa att hon kunde åka dit och plocka. Hon lyckades på något sätt gå vilse där så vi tänkte att vi bara skulle kolla om hon missade något. Packade in alla fyra jyckarna i bilen och for iväg. Vi gick av ett område först, en kortare sträcka för Lilla Fröets skull. Där vi aldrig tidigare funnit något av det goda men nu fyllde en halv (bajs)påse. Knatade vidare med de tre vildingarna till nästa ställe, tvärs över vägen och gick in i skogen. Oj, oj, oj säger jag. Det var ju fasiken gula kantareller ÖVERALLT!! Hogge, Kvirra och Cayenne såg lätt frustrerade ut över våra ivriga "sitt-stanna-rördiginteurfläckenhundskrälle" kommandon. Vi fick lätt ihop fyra-fem kilo svamp. När vi knatade mot bilen så kommer Kvirra och Hogge hoppandes runt fötterna på oss och rätt vad det är kommer jag på att Cayenne saknas! Nej, inte det också tänkte jag. Att hon ska ha sprungit bort. Men ja, vi har kommit fram till att någon av oss måste ha platsat henne och hon kliver ogärna upp utan att man säger varsegod och spring igen. Jag ropade och Patrik busvisslade och farande genom skogen som skjuten ur en kanon kom hon:) Inte lätt med lydiga hundar heller kan jag säga.

Olydiga hundar har goda vänner till oss träffat på. Dom har hyrt stuga på en camping i Hällefors. På kvällspromenaden igår kom en gubbe på fyrhjuling med en lös hund. Den hunden gav sig på Kvirras syster Karma och såklart blev ju matte Martina lite lätt elak då. Hon fräste att han skulle koppla hunden om den inte kunde uppföra sig (hennes båda var kopplade!) Karln börjar gapa och skrika massa otrevligheter och det slutade med att Martina bad om hans nummer och namn så hon kunde anmäla honom. Då kröp det fram att han var en av ägarna till campingen. Det hela slutade med att familjen fick lämna campingen för att hans hund inte kunde bete sig?! Ja, vad säger man?? Frun försvarade sin man in absurdum och ja, det var bara packa och sticka idag på morgonen fick dom veta. Otrevlig start på en semestervecka tycker jag.

Nä, i övrigt händer det inte mycket. Blidde inget spår idag. Men imorgon, då jäklar:) Mannen jobbar förmiddag vilket innebär att jag vaknar solo och kan pretty much göra som jag vill:)

Ha en skön kväll därute och sköt om er och var rädda om varandra!

//Hillbergskan, trött.....

En lugn dag blev det....

Ja, det har inte blivit många knop idag:) Var ut i skogen och plockade ett par liter gula kantareller och var så duktig att jag rensade dom direkt när jag kom hem! När det väl var gjort vräkte regnet ned och all form av träningslust försvann. Bäddade ned mig på soffan och sov en skvätt i stället. Rätt skönt måste jag faktiskt erkänna....Frö höll mig sällskap under täcket. Där trivs hon som allra bäst <3

Patrik gav sig dock iväg och körde ett par spår med Hogge. Dom gick enligt hans utsago helt okej. Så vi får väl helt enkelt tro på det:) I morgon spelar det ingen roll vad det är för väder, ett spår blir det i alla fall!

Helgen som kommer ska vi ha kalas för Evelina som fyller 17 år på onsdag. Hon har gjort ett eget evenemang runt detta på Facebook och jag har inte vågat kolla HUR många hon bjudit hit. Jag gör räkcrepés och kantarellcrepés och sallad jag sen får det bli som det blir. Tårta får hon hjälp av en kompis att fixa tydligen. Kan bara be till högre makter att yr.no har FEL rörande vädret. Men ja, det brukar ju stämma rätt bra de gånger de lovar regn och rusk, tyvärr.

Pratade med Herr Uppfödare idag och det är mer eller mindre bestämt att Kvirra ska ställas i Enköping i slutet på september. Det ger en månad till att fila på formen så att säga:) Enköpingsutställningen (ras-special) är jättebra och välorganiserad. Synd att mannen slår till med en eftermiddagshelg bara. Förra året jobbade han också. Högbo är helgen före och den åker jag och kollar på bara för att det är så nära:)

Nä, nu börjar det bli dags att ta sig ut i regn och rusk på en promenad med lite hundar. Inte så roligt men ett måste.

Ha en skön kväll därute och var rädda om varandra!

//Hillbergskan, efter regn kommer väl solsken?

Ny dag, nya möjligheter.....

och självklart lite spårarbete med Kvirra:) Helgen har varit lugn och skön i det Hillbergska hemmet. Gårdagen spenderades förutom hemma, inne på Sk Gefle där avelskorning ägde rum. Kollade på de tre deltagande hundarna sen fixade vi tandkorten till Kvirra och Hogge. Cayenne ska få sitt gjort hon också men hon hårar sååå förbannat att jag inte ville ha henne i bilen ens:) Tog tag i det sistnämda igår kväll i stallet då jag borstade ur henne totalt. Hon är inte skitsnygg nu kan jag säga. Men ja, nu kanske det inte behövs dammsugas två gånger om dagen här hemma...

Spåret med Kvirra idag gick helt okej. Det första gick riktigt bra. Det var rakt. Det andra var med en (på tok för brant!!) vinkel. Men ja, hon tog sig igenom det också. En duktig tjej har jag. Viljan i spåret är helt enorm. Farten idag var faktiskt lite lägre vilket är bra. Men även om hon går snabbt stundtals arbetar hon frenetiskt hela tiden. Mannen lade två spår till Hogge idag. Han skötte sig bra även han (ja, hunden alltså). Det är så roligt att se framstegen dom har gjort. Kvirra och jag lade fokuset lydnadsmässigt idag på att just FOKUSERA:) Hon är fortfarande stundtals väldigt yrslig när vi tränar men det går sååå mycket bättre nu jämfört med för två måndader sedan. Hon gillar ju arbete och nu har jag två valmöjligheter när det kommer till belöning. Hon har nämligen fått upp sitt föremålsintresse något enormt. Så pass att jag var nära att få henne i benet idag när hon försökte fånga bollfan. Så kan det gå!

Elin har blivit förste cyklare här hemma. Hon får äran att förbereda Hogge för UHP. Hon får också cykla med honom på UHP men det vet hon inte om ännu:)

Kvirra och jag när vi började spåra i vårasHa en fortsatt skön söndag därute, var rädda om varandra:)

//Hillbergskan, get to it!!


Går som på räls.....

när man spårar med Kvirra:) Hon är häftig. Igår lade jag ett ca 110 steg långt spår, det första spåret på över tre veckor. Hon är fasiken galen den hunden. Lyfte inte nosen EN enda gång. Det är roligt då kan jag säga:) Ska ta mig ut och lägga ett till spår idag och verkligen hålla i detta nu.  Det är ju vinter snart *RYSERVIDTANKENPÅSNÖ* Vi måste försöka att jobba på tempot. Ja, inte att få UPP det utan försöka få NED det:)

I övrigt händer det inte så mycket. Har fått hem den mest bortskämda Cayenne man kan tänka sig:) Hon har varit på kollo hos familjen Pettersson/Karlsson i ett par veckor. Nu är hon åter i sin vanliga, trista vardag med sin flock. Men faktiskt så tycker hon att det är helt okej. Vill säga ett STORT tack till Pettersson/Karlssonska familjen för att hon fått varit hos er:)!

I morgon hägrar Sk Gefle och den avelskorning som ska ske där. Vi har ju inte någon hund som ska dit men det är alltid kul att kolla på. Ska dessutom passa på att fixa tandkort när Herr Eriksson från Mischaland är i krokarna. Blev pinsamt påmind av honom att jag ska ha BÅDE hund OCH stamtavla med mig. Åkte ut i samma ärende för ett år sedan med endast en hund...Jaja, alla kan glömma saker och ting, så är det.

Ska även ta i tu med bilderna från SSM. Fick över dom på min dator igår och det var inte fler än strax över 1100 stycken!! Så går det när man lämnar över en kamera till Elin. Men bättre det än ingen bild alls. Så nog fasiken har jag att göra allt, oroa er inte!

Jag önskar er en superskön och trevlig helg. Sköt om varandra om var rädda om er. Njut av de sista "sommardagarna" för som sagt, snart är han här, Kung Bore.

//Hillbergskan, gillar när det går bra!

SSM och andra bravader:)

Sådär! Årets höjdpunkt är över sedan ett tag.

Vi styrde kosan mot Malmö och SSM 2011. Hela glada Anemicosgänget kvarterades in på Smygehuks fyr och dess vandrarhem. Vackert beläget vid havet. Stackars Patrik Sturk fick lotten att dela stuga med mig, mannen och Elin. Eftersom vi åkte en dag tidigare i år kändes det helt bakvänt när vi på torsdagen vaknade och inte hade utställningen samma dag. Vi åkte in till området som låg otroligt vackert i Sibbarp. Öresundsbron tornade upp sig och vädrets makter var faktiskt rätt hyggliga. Det enda som "hände" under torsdagen var att Carina och Divo körde modprovsträningen i övrigt var det en lugn dag.

Fredagen var det valparnas tur. Lilla Muffin var först ut och innan allt var klart så trampade hon hem ett SG 10. Stoooort Grattis. Genna var näste brud i ringen och sista. Rose-Marie och Markus fick jobba som sjutton då Genna ropades upp som FEMMA. Vi andra höll andäktigt tummarna och joooo det gick vägen!! Så roligt. Grattis igen. Kvällen vid fyren blev lugn och jag var sjuuukt nervös för enskilda på lördagen då Kvirra skulle ut.

Upp i ottan och borsta, feja och dona. Mannen vågade knappt prata med mig och stackars Elin somnade nog mest av skräck när vi styrde de fyra milen mot utställningen. Kvirra skötte sig JÄTTEBRA och jag kunde andas ut:) Sen var det nästa pärs och det var modprovet för Carina och Divo. Jag var supernervös när ekipaget gick in på planen. När det stod klart att dom fixade det kändes det som att en sten föll kan jag säga. Lördagskvällen vid fyren blev lite festlig med tipspromenad och god middag i det lilla huset ute på gården. Det tror jag de andra gästerna uppskattade väldigt mycket.....Skönsång och annat tok blev det. Jag skrattade så jag hade sjukt ont i magen dagen efter. Vilka härliga människor man har förmånen att få umgås med säger jag bara.

Upp i ottan igen på söndagen och om möjligt ÄNNU mer nervös än jag var på lördagen. Fy fasiken säger jag bara!! Kvirra ropades upp som 21 och behöll den placeringen hela vägen. Hon skötte sig UTMÄRKT i ringen. Givetvis säger tävlingsdjävulen i mig att jag ville att hon skulle ropats upp högre men ja, hon fick fin kritik och ett SG. Och som sagt, hon skötte sig utomordentligt bra. Det är ju "lite" stojigt runt ringen kan man säga men hon fixade det galant. Nästa SSM då jäklar:) Då SKA vi var högre upp!! Kullsystern Karma kom SG 23 och Anemicos Jakarta kom SG 18. På söndagskvällen åt vi tillsammans och smälte våra intryck mest. Vi summerade helgen och försökte varva ned. Kvirra var nog mest glad över att inte bli putsad och borstad på hon:)

Måndagmorgon var det dags att packa ihop, städa och bege sig hemöver. Eller ja, vi bestämde oss för att ta vägen över Kalmar hem och gästa Ulrika, Håkan, Bugsy och Mårrgan the Cat. Ett stopp vid Mörrumsån blev det också då Patrik faktiskt även är, eller har varit, en fiskenörd. Väl framme hos värdparet på otroligt vackra Skyttelund blev det en jättegod grillmiddag och tillhörande surr. Katten Mårrgan bjöd på vilda balanskonster på taket. Kvirra ÄLSKADE att komma till Skyttelund för där fick hon ju springa fritt på 4000 kvadratmeter tomt. Som hon härjade runt med Bugsy. Mårrgan the Cat fick hon också närkontakt med och hon höll allvarligt på att svimma när katten STRÖK sig kärvänligt mot henne.

Tisdagen så besöktes "Djävulsön" (Ulrikas namn på den) Vi andra kallar den för Öland. Borgholms slottsruin och Äleklinta var målet med besöket. Vi petade i oss en lunch vid havet i Färjestaden, for över bron och hem till Skyttelund igen. Där packade vi bilen och styrde kosan hemöver. Nöjda och glada med hela veckan klev vi ur bilen på Algatan sent på kvällen. Så skönt det var att somna i sin egen säng:)!!!!! Kvirra tyckte det var kul att härja med Hogge igen och trackasera den stackars taxen. Evelina som varit hemma och hållt ställningarna tyckte att vi gott kunnat vara borta ett par dagar till......

Nu sitter jag här med nyopererad mage igen. Sammanväxningar till följd av operationen i vintras då man tog bort min livmoder och livmodertapp eftersom jag var på väg att få cancer. En till operation väntar och jag börjar bli MER än otålig att komma igång med livet igen. Är väldigt begränsad på grund av smärta och det är inget jag gillar.
Men ja, det är bara gilla läget och sikta på 2012 som året då allt ska hända:) Kvirra blir kvar hos mig och jag ska göra allt som står i min makt att utbilda henne. Jag vet att jag har fullt stöd och hjälp av Micke och Anette och det känns oerhört skönt. Som sagt, jag längtar tills jag är på banan fullt ut igen. Nu börjar det bli liiite träligt för att vara ärlig. Har hälsat på på jobbet och jag längtar tills jag kommer tillbaka dit, frisk och på hugget igen!

Det blev ett LÅÅÅNGT inlägg:) Lovar att blogga oftare så ni slipper läsa så mycket nästa gång. Ska försöka få in alla bilder från SSM i min dator under morgondagen och lägga ut på hemsidan.

Sköt om er därute, var rädda om varandra och ha det bäst:)

//Hillbergskan, bryt ihop och kom igen:) 

RSS 2.0