Sköna söndag......

Fast feber och värk ÄR inte skönt. Men ja, med värktabletter så kan man i alla fall pina sig igenom en dag. Ibland.
Igår var jag och tränade lite med Fia och gänget. Det var en mysig tillställning. Platsliggning stod mest på programet för Kvirra kan jag säga. Och så tog jag tillfället i akt att träna gruppen. Hon var jätteduktig!! En riktig liten darling är hon att träna med.

Jag bestämde mig igår för att jag skulle spåra ordentligt med Kvirra idag. Börja arbetet med att markera spårapporterna. Har ju diverse problem med magen vilket gör att det är svårt att stå på huk. Sen att mitt vänsterknä inte sammarbetar alltid gör inte saken bättre. Men ja, arbetet MÅSTE påbörjas och så gjorde vi idag. Cayenne fick ett spår med två vinklar och fixade det galant. Hennes markeringar ska vi också börja med. Kvirra hon har som vanligt ett tempo i spåret som är heeelt galet ibland:) Men hon är lika noggrann som snabb. Två raka med snusdosa fylld med korv fick hon på förmiddagen. Gick KANON! Sen blev det två raka, lite kortare på kvällskvisten och det gick ännu bättre!!

Elin hade innebandymatch idag. Hemma mot GGIK ett av distriktets absolut bästa lag. Jag såg en laginsats som jag inte sett på länge bland brudarna. Dom slog till med seger 7-6! En riktig kämparinsats. Vilken spänning det var. Jag var nästan tröttare än tjejerna när det var klart *garvar*

Annars är det inte mycket att förtälja. Ska till doktorn imorgon. Får väl se vad han har att säga och vad nästa steg är. Det lutar åt att dom öppnar magen på mig EN GÅNG TILL.

Min hemsida har jag stängt ned. Ska göra om designen så jag blir helt nöjd och nu tänker jag välja med omsorg och ta tid på mig. Det händer ju inte så mycket med våra hundar nu på ett litet tag så då gör det inget. Tänkte att den ska vara en lite "året-runt design". Alla hundar ska ha sitt på sidan och fotoalbumet vette sjutton hur jag ska göra. Funderar på ett web-album eventuellt. Den som lever får se. Men blogga kommer jag göra:)

Nu blir det sängen och vila för mig.

Sköt om er därute och var rädda om varandra!

//Hillbergskan, trött och ont men nöjd!


STOOOOORT GRATTIS.....

till ekipaget Anemicos Hogge och förare Patrik Hillberg för godkänd BSL I den 16 oktober 2011!!!!!! Jag är sååå stolt över er och er träning. Jag vet dessutom hur nervös Patrik blir när han ska tävla så jag tycker det är en bedrift att hålla ihop och klara det. Spåret belönades med hela 86 poäng och lydnaden med 74 poäng. För mig känns det nästan surrealistiskt att mannen tävlar hund ska jag vara helt ärlig att säga:) Det var inte därför han köpte sin första schäfer. Han ville ha en "polare" som kunde hänga med honom när han fiskade med mera. Och utställning var ju bara så töntigt, det skulle frugan få sköta:) Ja och igår så gick dom och drog till med BSL I. Jag tycker det är rätt häftigt!Själv tillbringade jag och Evelina dagen på Sk Enköping där delar av J och K-kullen gjorde sitt MH. Kvirra gjorde sitt och har nu känd mental status med 1:a på skotten.  Hon tyckte att både skramlet och dumpen var rätt läskiga upplevelser. De där tre minuterna i stillhet var överreklamerade:) Hon är inte mycket för att vara just stilla kan jag intyga. Evelina och jag åkte till Åloppe redan på lördagen och höll Anette sällskap. Micke han åkte åt motsatt håll och höll Patrik sällskap. Låter ju jättelogiskt? Men faktum var att Micke var figurant på Sk Gefle där Patrik gjorde provet så ja, det var rätt logiskt. På söndagen åkte sedan Patrik till Åloppe och körde hem sin fru då jag inte riktigt blir mig själv med massa äckelvärktabletter i kroppen.

Det har varit en synnerligen trevlig helg kan jag säga. Nu är det bara träna vidare mot nya mål. Med Kvirra är det ju BH-provet som ligger härnäst. Men det blir INTE före nyår:) Men så mycket jag orkar och så länge det går så kommer jag att fila på spåret med henne. Och självklart lydnaden. Vi får satsa på kvalitet i stället för kvantitet med tanke på hur jag mår.

Å så vill jag också säga STOOOORT JÄKLA GRATTIS till vår superduktiga tjej Elin som knep en plats i Gästrikelaget i innebandy i hård konkurrens av ca 45 tjejer!!!!! Det har som sagt varit en rätt ball helg:)!!

Ha det bäst därute och var rädda om varandra!!

//Hillbergskan, trött men glad!!!


Vart är min inspiration till att blogga??

Vill veta vem som stulit min inspiration till att blogga!!! Den som känner sig skyldig anmäler sig direkt till mig och återlämnar den snarast, tack! Nu har jag, handen på hjärtat inte så jäkla mycket intressant ATT blogga om men det har ju inte hindrat mig förut? Jaja, så är det i alla fall.

Så, vad händer kan man ju undra? Jo, det var träninghelg på Sk Gefle helgen som var. Nu är ju inte jag och Kvirra direkt akutella för något prov men två i familjen är ju det;) Mannen och Hogge deltog och fick värdefull hjälp av Rolle och Micke. Jag var med och såg och lärde från min stol vid sidan av planen. Hogge tycker ju det här med skyddet är fantastiskt roligt. På lördagen var dock det första passet tillägnat lydnad. Där har ju Patrik precis filat in framåtsändandet. Dom har kört momentet MAX tre-fyra gånger. I lördags var det nog allt Hogge kom ihåg verkade det som. Han såg rätt rolig ut där han tjuvdrog och väntade på kommandot FRAMMÅT av sin husse. Men på det stora hela ser det både bra och lovande ut tycker jag. I skyddet fick Patrik hjälp att sy ihop hela alltet och ja, om jag får tro och tippa så kommer det gå bra!

Citodon höll mig uppe både lördag och söndag. Lätt yr och rätt illamående men ja, jag var där i alla fall. Det gick jättebra för alla ekipagen som deltog. Det är så roligt att se skillnaderna från lägret i somras och det som var nu! Bra jobbat allesammans!! Jag själv blir sååå jäkla träningsugen att jag kan smälla av. Faktiskt så tog jag ut Kvirra för lite lydnad när vi var där. Det första vi gjort i den vägen på FEM veckor. Jag blev mäkta förvånad måste jag säga. Vila gör den damen gott:) Hon är sjukt rolig att jobba med. Blir lite studsboll med jämna mellanrum men ja, det går framåt trots lite träning. Måste försöka hasa mig ut och köra lite mer spår med henne innan den förhatliga snön gör entré. Ska bilda en klubb som heter "Våga Vägra Vinter" tror jag:)

Arbetarbladet var inbjudna till att göra reportage om lägret. Vi hade rätt klara önskemål om hur klubben ville ha det. INGA bilder på hundar med blottade tänder och en text som klart och tydligt skulle beskriva hur IPO fungerar. Tja, med facit på hand så hade vi kunnat varit utan det reportaget faktiskt. Tyvärr. Jag har ju skrivit rätt mycket om olika saker och jag trodde, i min enfald, att alla hade samma inställning som jag har när jag gör reportage. Nu VET jag dessutom att de som jobbar helg på en tidning ska göra mycket på kort tid. Men ja, det blir ju inte alltid så jäkla bra kvalitet då. Reportern hade MAX 15 minuter ute på klubben och fotografen max 20 innan dom var tvingade att åka till nästa jobb. Men som sagt, tre av oss var tydliga med framför allt hur vi INTE ville att bilden skulle se ut. Det blev ungefär precis tvärt om.........Nu fick vi in ett förtydligande gällande texten så vi får vara nöjda med det och har dessutom lärt oss att ingen publicitet är bra publicitet så vida vi inte själva styr över den.

Nu ska jag fortsätta det jag håller på med. Att vila. Har mer eller mindre varit säng/soffliggare sedan i söndags klockan 18.30. Priset man får betala för att ha lite roligt. Väntar på att mina journalkopior ska komma så jag kan skicka dom vidare till Lund för en Second Opinion. Vill på riktigt ha mitt liv tillbaka. NU.

Sköt om er därute och var rädda om varandra! Njut av solen så länge det varar!

//Hillbergskan, måste nog äta innan hon fortsätter vila:)
Ont, och andra trivialiteter......

Oktober 2011 är här. I fredags blev jag utskriven från sjukhuset. Vi tillbringade eftermiddagen och kvällen på altanen jag och min man. Så otroligt skönt väder det var!! Jisses, rena sommarvärmen. Sjukhusvistelsen denna gång berodde på att jag hade något så fruktansvärt ont i tisdags att jag inte stod ut mera. Fick komma in och träffa en överläkare som tyckte att jag absolut skulle kunna tillbringa större del av en dag uppe utan att få ont. Men nu är ju inte fallet så. Tisdag och onsdags tillbringades ihop med min kompis morfin för att på torsdag bli utbytt mot mirakelmedlet citodon. Ja, mirakelmedel enligt två doktorer som menade att jag kan leva som vanligt med citodon och komplettera med morfin när smärtorna blir för svåra. Nu är jag ju så att jag vill veta VARFÖR jag har så jäkla ont INNAN jag knölar i mig massa medikamenter. Kalla mig tokig typ. Jaja, jag försöker bita ihop och söka en så kallad second opinion.

I söndags hade jag helst varit med det turnerande gänget på Anemicos för att se den helt fantastiska utställningen. GrandSlam kan man säga om den då Ertan fick sitt tredje cert och blev champion, Divo BIR, bästa bruksmeriterade hund, uppfödargruppen vann och sen tog Divo hem BIS!!! STOOOOORT GRATTIS TILL ÄGARE OCH UPPFÖDARE av dessa hundar. Hade så gärna varit där men ja, det går att vara jätteglad på avstånd också.

Träningsmässigt står jag och Kvirra fortfarande stilla. Gick med henne i koppel för första gången i söndags så det artar sig:) Ska lägga ett spår, kanske redan idag faktiskt. Mannen får nog ta henne till spåret åt mig då hon tenderar till att dra "litegrann" då:) För Hogge och mannen går det sakta men säkert framåt. Cayenne har flyttat till sin "lånefamilj" då hon gör Hogge helt galen nu när hon löper. Vi är så oerhört tacksamma att Johanna och hennes familj vill ha henne hos sig. Att hon har det bra behöver vi inte ens fundera över. Hon blir bortskämd som få med både kärlek och motion:)

Nu har mannen kommit hem från sitt förmiddagsskift. Jag ska ta mig ur "myskläderna" och försöka hanka mig ut i friska luften.

Ha en superbra dag därute och sköt om er. Var rädda om varandra!!

//Hillbergskan, lever på hoppet:)
RSS 2.0